АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
25 Април 2018 | 16:27 Снимки: В. Николов Държавният глава: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние „Без градивната сила на информацията не можем да говорим за прогрес. Но не трябва никога да забравяме, че информацията може да има и огромен разрушителен ефект и накъде ще насочим тази информация и как ще я използваме, зависи от нас“. Това заяви президентът Румен Радев.
0
4
25 Април 2018 | 16:04 Президентът Румен Радев: Има политици, които водят война с българската държавност „Има политици, които водят война с българската държавност, сами виждате какви лъжи се тиражират в медиите. С дискредитирането на президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателството“. Това заяви държавният глава днес в отговор на журналистически въпрос. Румен Радев добави, че има опит да се приватизира европейската идея за лични политически цели.
0
1
23 Април 2018 | 14:53 Президентът Радев обсъди актуални въпроси от международния дневен ред с френския експерт по политическа стратегия Жерар Шалиан Идеите и перспективите за развитието на Обединена Европа и актуални проблеми от международния дневен ред обсъдиха на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и френският експерт по политическа стратегия Жерар Шалиан. Гостът е преподавател в престижни университети по цял свят и автор на множество публикации и книги, посветени на военната стратегия и конфликти от 20-и и 21-и век. Специалист по асиметрични конфликти и културна антропология на обществата в конфликт, той е работил на място по повечето от съществуващите конфликтни точки, по всички краища на земното кълбо.
0
3
23 Април 2018 | 13:37 Илияна Йотова: Младите хора имат основна роля в разговора за бъдещето на ЕС Вицепрезидентът откри в София Международна младежка инициатива „Европа: Презареждане“
0
2
20 Април 2018 | 16:37 Снимки: В. Николов При посещението си в Мизия държавният глава призова за създаването на национален координационен център за действия при бедствия и кризи България трябва да промени подхода си за реакция при природни бедствия и кризи и се нуждае от национален координационен център, който в реално време да предоставя информация при случаи на опасност за населението. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с Виолин Крушовенски, кмет на община Мизия.
0
3
20 Април 2018 | 16:25 Снимки: В. Николов Румен Радев: Училището се нуждае от подкрепата на институциите, за да води България напред От българското училище зависи дали България ще има достойно място в бъдещето. То се нуждае от подкрепата на институциите и местната власт, за да води България напред. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемонията по отбелязването на 110 години от създаването на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в град Кнежа.
0
3
20 Април 2018 | 16:15 Снимки: В. Николов Държавният глава Румен Радев посети Мизия, където разговаря с кмета Виолин Крушовенски и с хора, пострадали при наводнението през 2014 година
0
8
20 Април 2018 | 16:04 Вицепрезидентът: Взаимната връзка между образованието и бизнеса трябва да се поощрява „Взаимната връзка между образованието и бизнеса трябва да се поощрява.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си за 50-годишния юбилей на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в град Пазарджик.
0
3
20 Април 2018 | 13:43 Снимки: В. Николов Румен Радев посети община Кнежа. Президентът се срещна с кмета Илийчо Лачовски, а по-късно в читалище „Борба“ участва в отбелязването на 110 години от създаването на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в града
0
5
20 Април 2018 | 13:03 Президентът Румен Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за работата на местните власти за развитието на Северозападна България Има нужда от много по-сериозно отношение към икономическото развитие на Северозападна България. Много европейски проекти стартират в този регион и местните общини трябва да получат необходимата подкрепа от страна на централните власти за тяхната реализация. Това заяви държавният глава по време на посещението си в Монтана и срещата си с кмета на града Златко Живков и общинското ръководство. Държавният глава отново подчерта, че трябва да се даден шанс на финансовата децентрализация, с която да бъдат увеличени и възможностите на местните власти да осъществяват проектите с най-голямо значение за региона.
0
4
20 Април 2018 | 11:33 Държавният глава: Европейската идея се окарикатурява от хора, които декламират ценности, без да са наясно с тях Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират за европейски ценности, без да са много наясно какво означават. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в отговор на въпрос за твърденията на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че в предложената от президентската институция позиция на заседанието на КСНС е имало призив за излизане на България от ЕС и НАТО.
0
1
20 Април 2018 | 10:44 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев посети град Монтана. Държавният глава гостува на семейството на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата на българския президент
0
5
19 Април 2018 | 20:46 Опровержение на прессекретариата на държавния глава Във връзка с манипулативните твърдения на председателя на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, че първоначалното предложение на президентската институция за становище на КСНС представлява документ, който "ако го видите, ще се убедите, че само трябваше да излезем пред вас и да кажем, че започват стъпки за излизане от ЕС и НАТО", Прессекретариатът на държавния глава предоставя пълния текст на първоначалното предложение за позиция на КСНС, направено от страна на президентската институция.
1
1
19 Април 2018 | 19:47 Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“ Призовавам институциите да се отнесат отговорно към проблемите на Въоръжените сили и към сигурността на българските граждани. Призовавам за делово и отговорно отношение към нашите съюзници. Виждате, обстановката е такава, че времето за обещания и декларации изтече.
0
1
19 Април 2018 | 15:35 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев свика на „Дондуков“ 2 заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“
0
6
19 Април 2018 | 09:14 Вицепрезидентът към българите в чужбина: Нека заедно да създадем международен институт за български език „Помогнете с цялото влияние, което имате в страните, в които живеете, най-накрая да осъществим една отдавнашна мечта – да създадем международен институт за български език по примера на Френския институт или Институт „Сервантес“. За да може традициите, обичаите, културата ни да получат още по-широко разпространение и да се изучава красивият ни български език навсякъде по света.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при връчването на отличието „Българка на годината – 2017“.
0
3
18 Април 2018 | 17:38 Държавният глава Румен Радев се срещна с архимандрит Исахак Бохосян, архиерей на Арменската епархия в България
0
2
1 2 3 »  (183 материала в 11 страници)