АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
12 Август 2018 | 14:27 Президентът Румен Радев участва в церемонията по повод 139-aта годишнина на Военноморските сили
0
31
12 Август 2018 | 14:10 Президентът Румен Радев: Властта действа нерационално по отношение на модернизацията на флота и въоръжените сили Изпълнителната власт действа все още мудно и нерационално по отношение на модернизацията на Военноморските сили и изобщо за модернизацията на въоръжените сили. Ако и тази година се повтори сценарият от миналата година – гръмки обещания, заделяне на бюджет и после блокиране на проектите, ще се потвърди тезата, че всъщност модернизацията е благороден предлог, за да се задели бюджет и после да се трансформира в излишък, който да се похарчи по неясни механизми и критерии.
0
1
12 Август 2018 | 13:53 Държавният глава към военните ни моряци: Бъдете горди наследници на славното дело на нашите предци, които дадоха живота си за свободата и независимостта на България Да си български офицер не е просто професия, а призвание и дълг към отечеството. Бъдете горди наследници на славното дело на нашите предци, които дадоха живота си за свободата и независимостта на България. Това заяви държавният глава Румен Радев във Варна, където се включи в честванията на 139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на България.
0
2
10 Август 2018 | 14:03 Президентът Румен Радев удостои посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с орден „Мадарски конник“ първа степен Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с орден „Мадарски конник“ първа степен. Високото държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за укрепването и развитието на двустранните отношения между България и Украйна.
0
6
1 Август 2018 | 10:02 Интервю на президента Румен Радев за сръбското списание CorD Magazine 01 aвгуст 2018 г.
0
0
1 Август 2018 | 10:01 Румен Радев: Сигурността и икономическото развитие на Балканите са свързани с европейската перспектива на целия регион Доверието в двустранните отношения и декларираната воля от Сърбия трябва да доведат до ефективни решения на проблемите на българското национално малцинство, заявява държавният глава в интервю за сръбското списание CorD Magazine.
0
1
31 Юли 2018 | 14:43 Президентът наложи вето на разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс (ЗИД АПК), като оспори 16 негови разпоредби. Държавният глава счита, че с тях уредбата се отдалечава от основни конституционни начала и деформира традиционни принципи и постижения на административното право. Ще се намали интензитетът на защитата на правата на гражданите и юридическите лица относно актове, издавани от позицията на власт и изискващи подчинение.
0
1
31 Юли 2018 | 11:19 Вицепрезидентът: Създаването на Български културен институт е мащабна идея, за която е необходим национален консенсус „Създаването на Български културен институт по примера на „Сервантес“ и „Гьоте“ е мащабна идея, за която е необходим национален консенсус. Идеята е неподвластна на предизборни кампании и мандати.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща на „Дондуков“ 2 с ръководството на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ).
0
1
24 Юли 2018 | 10:18 Президентът наложи вето на разпоредби от Закона за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане приетия Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол заради разпоредби, които не само не защитават обществения интерес, но и съществено го увреждат.
0
1
22 Юли 2018 | 09:26 Вицепрезидентът в Република Македония: България ще продължи да работи за общите проекти и хората от двете страни на границата България е най-добрият застъпник на Република Македония в Европейския съюз. Други европейски държави може да говорят за Западните Балкани, но всяка от своя интерес. За България важни са хората и техния просперитет. България ще продължи да работи за хората от двете страни на границата, за общите проекти и общото ни бъдеще.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралите се хора пред паметника на Даме Груев в македонското село Смилево.
0
4
19 Юли 2018 | 15:58 Брифинг на президента Румен Радев за медиите Авиобаза Граф Игнатиево 19.07.2018 г.
0
0
19 Юли 2018 | 13:20 Румен Радев: Необходима е политика, чиито грешки не се изкупуват с оставки, които нямат никакво значение за хората в Странджа Държавният глава заяви, че не очаква успехи в борбата с контрабандата, докато правителството не пречупи собствените си виждания за това какво е правова държава, върховенство на закона, корупция, престъпност и как те се „развъждат“ в България
0
1
19 Юли 2018 | 13:16 Държавният глава пожела новоизграденият православен храм в авиобаза "Граф Игнатиево" да носи сила и вяра на летците, които пазят небето на България „Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите ветерани и учители от поколенията, които градяха реактивната авиация и щурмуваха звуковата бариера, на героите, които прославиха България по времето на Балканската война, и тези, които яростно бранеха небето над София. Това заяви президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в авиобаза „Граф Игнатиево“ по време на откриването и освещаването на параклис „Св. Вмчк. Мина“.
0
5
19 Юли 2018 | 12:51 Снимки: В. Николов Параклис "Св. Вмчк. Мина" в авиобаза "Граф Игнатиево" беше осветен в присъствието на президента Радев
0
7
18 Юли 2018 | 17:36 Снимки: В. Николов Държавният глава призова за активен диалог на правителството с протестиращите животновъди и засегнатите стопани в Югоизточна България Призовавам правителството за диалог с протестиращите и със стопаните на място, когато се взима всяко едно решение и особено за начина, по който това решение се изпълнява. Начинът на унищожаване на животните тук унищожава крехкото доверие на гражданите в българските институции. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос в Болярово.
0
6
18 Юли 2018 | 17:02 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев посети град Болярово, където проведе среща с кмета Христо Христов и с ръководството на общината по повод предприетите действия за ликвидиране на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа
0
5
18 Юли 2018 | 14:00 Снимки: В. Николов Президентът откри паметник на Васил Левски в Руен, изграден с усилия и средства на жители от общината
0
7
1 2 3 »  (122 материала в 8 страници)